Bushido

BJJ Kids

Vi bedriver träning i Brasiliansk Jiu-Jitsu för juniorer. Vi tar in nya medlemmar från 8 års ålder, nybörjare är välkomna under de tre första veckorna varje termin.

Brasiliansk Jiu-jitsu är en sport som fokuserar på kast och markkamp, i sporten bär man en Gi (träningsdräkt) och vi tränar kast och nedläggningar, fallteknik och vår största del, markkampen. I markkampen tränar vi olika svep, vändningar och arm och halslås. Barnen lär sig fightas med varandra i en kamratlig miljö där alla får en plats i gruppen.

I BJJ graderar vi efter internationell standard, alla barn börjar med vitt bälte, för att byta bälte måste man ha nått upp till den kunskapsnivå som bältet kräver men åldern spelar också roll. Från 7 års ålder kan man ta gult bälte, från 10 års ålder kan man ta orange och från 13 års ålder kan man ta grönt bälte. Bältena delas också in i upp till 4 streck på varje bälte. Strecken som skall vara vita sätts på den svarta graderingsremsan på bältet.

Vår klubb samarbetar med Sveriges största klubbar på juniorsidan och våra barn ställer upp på tävlingar runt om i landet. Vi arrangerar även vår egen tävling för juniorer och seniorer i november månad, Swedish Open BJJ.

Junior är man från 8 års ålder och uppåt, normalt är man välkommen i vuxenverksamheten från och med 14 års ålder. Vissa juniorer som har tränat ett tag och satsar på tävling är välkommen att delta på vissa vuxenträningar efter inbjudan. Beslut om medverkan är upp till ansvarig instruktör för vuxengruppen som gör bedömning efter elevens mognad och ambitionsnivå.

Terminsavgift
Avgiften för juniorer är 400 kr och skall betalas innan andra träningstillfället.

No classes scheduled

Upplysningar:
Anders Hellman
0723-869804

[contact-form-7 id=”2932″ title=”BJJ Kids”]