Bushido

Brasiliansk Jiu-Jitsu

Brasiliansk Jiu-jitsu eller BJJ passar alla. I BJJ förekommer inga slag och sparkar och man försöker med hjälp av kast och nedtagningar ta kampen till mattan där målsättningen är att kontrollera motståndare för att koppla någon form av arm-, ben- eller halslås som tvingar motståndaren att ge upp matchen genom att klappa av (submission). Om matchen går full tid innan någon hinner koppla ett lås vinner den som under matchens gång har tagit flest poäng. Normal matchtid är 5 minuter.

I vår grupp tränar såväl tävlingsfighters som motionärer. Träningen är utmärkt för styrka, smidighet och uthållighet och tack vare den stora mängden sparring är det svårt att tröttna på träningen!

I BJJ graderar vi efter internationell standard, alla tränande börjar med vitt bälte, för att byta bälte måste man ha nått upp till den kunskapsnivå som nästa bälte kräver. Normalt tar det minst 2 års hängiven träning för att nå upp till första bältesnivån, detta är att betrakta som en miniminivå och förutom träningstid vägs teknisk förmåga och tävlingsresultat in i ekvationen. När man har nått en ny bältesnivå har man också bytt tävlingsdivision, tävlingsdivisionerna är lämpliga för att göra det möjligt för alla utövare att möta ett jämnt motstånd på tävling. Bältena delas också in i upp till 4 streck på varje bälte. Strecken som skall vara vita sätts på den svarta graderingsremsan på bältet. Här finns lite information om graderingssystemet i BJJ.

Högst graderade i vår klubb

svartrod+2
Martin Janson

Richard Johansson
Ingrid Ekenberg
Linus Arvidsson
Torbjörn Lundén

Mikhael Jansson
Martin Varghult
David Gustafsson
Jens Nylander
Axel Adin


Emelie Nyberg
Anthony Labbé
Yutthana Siwilai
Joel Claesson
Anders Hellman
Eric Westerberg
Kristoffer Helander
Alex Marcusson
Magnus Carlsson
Andreas Lipschutz
Joachim Reif

Här kan ni se en inspirerande highlight-video i BJJ från svartbältesmatcherna i 2013 IBJJF World Championships.

Och här är en från damer 2014 (också IBJJF World Championships.)

No classes scheduled

Upplysningar:
Torbjörn Lundén
0730-516215