Bushido

Kick- och Thaiboxning

I Stenungsunds Kampsportsakademi tränar vi en blandning mellan kick- och thaiboxning. I vår träning använder vi oss av slag, sparkar, clinch och knän. Intresset för denna stående kampform har ökat markant, särskilt efter att tävlingsformen K-1 slagit igenom stort världen över. Om K-1 vore en kampsport, och inte bara ett tävlingsregelverk så hade vår klubb förmodligen benämnts som en K-1 klubb.

Stenungsunds Kampsportsakademi erbjuder en allsidig och rolig träning som ger styrka, kondition, smidighet, ett fungerande självförsvar samt god självkänsla. Vi lär ut få, enkla och effektiva tekniker som vi tränar med hjälp av mittsar och olika sparringövningar. Sparringträningen i vår klubb är kontrollerad och bygger på träningsglädje och lust. För oss betyder en god och trevlig stämning i kombination med genomtänkt och målinriktad träning allt.

Kick- och thaiboxning passar för både unga och gamla, tjejer och killar och såväl motionärer som tävlingsinriktade är välkomna att träna hos oss. Våra träningar är utformade så att alla skall kunna vara med och känna sig bekväma. Du tränar efter dina förutsättningar oavsett fysik. Det enda kravet vi ställer är att du har fyllt 15 år och efterlever klubbens värderingar och regler.

Vill du tävla så går det att ordna, prata bara med någon av dina instruktörer; Erik eller Jonas

Värderingar och regler

 • Du skall vara minst 15 år för att träna.
 • Visa respekt mot alla i din omgivning och speciellt mot din träningspartner genom att vara lyhörd och ödmjuk.
 • Största ödmjukhet visas för instruktören. Bara instruktören får lov att instruera.
 • Frys inte ut någon ur gemenskapen.
 • Skötsamhet utanför träningslokalen är en självklarhet. Stenungsunds Kampsportsakademi tar starkt avstånd från droger och våld på gatorna.
 • Meddela instruktören om du behöver lämna lokalen eller avbryta träningen.
 • För allas säkerhet skall inga ringar, klockor, örhängen, halskedjor, (synliga) piercing, etc bäras under träningspassen. Naglar på fingrar och tår skall vara korta.
 • Om man inte betalat medlemsavgiften efter första provträningen så får man inte träna.

Sparring

 • Alltid lugnt och behärskat.
 • Den som kan minst bestämmer tempo.
 • Inga hårda tekniker på kamrater, hårdhet övas på mitts.

Träningsupplägg

Teknik-/ Sparringgruppen

På passet tränar såväl nybörjare som fortsättare. Träningen startar med uppvärmning och stretching. Därefter fortsätter vi med teknikträning bestående av olika spark, knä och slagkombinationer samt försvar och kontringar mot olika tekniker. Teknikträningen sker antingen på s.k. mittsar (slagkuddar) eller lugnt och kontrollerat tillsammans med sin träningspartner.  Varje pass innehåller flera ronder sparring för de som fått godkänt att delta av instruktörerna. Vi anpassar taktik och tekniker efter olika individers fysiska förutsättningar och fighting stil. Som alla vet är det dock inte nyttigt att ta emot upprepade hårda slag mot huvudet så all sparring på passet är behärskad och kontrollerad. Vi kör aldrig 100% i sparringen samt tvingar aldrig någon att delta i sparringen. Hårda tekniker tränar vi alltid på mitts och inte på våra kamrater. Passen avslutas med fysträning. Passen håller högt tempo och passar alla som vill komma i form. Träningen ger dig förbättrad kondition, styrka, smidighet och koordination samtidigt som du har roligt.

Utrustning

På de första träningspassen i teknikgruppen behöver du ingen speciell utrustning, men efter ca 2 veckors träning är det dags att skaffa egna boxhandskar och tandskydd (av hygieniska skäl har vi slutat tillhandahålla lånehandskar). Vi rekommenderar att man i teknikgruppen även skaffar benskydd och suspensoar för att underlätta träningen.

För att få träna i sparringgruppen krävs tandskydd, boxhandskar (minst 14 oz), benskydd i skinn och suspensoar. Vi rekommenderar även huvudskydd.

Träningen sker barfota, i shorts och t-shirt. Glöm inte vattenflaskan!

 

Se träning från Fairtexfactory, videklippet innehåller mitsträning med några av världens främsta.