Denna veckan drar sommarträningen (tisdag och torsdag 17.30 -19.00) igång och vi kör igång med en ny logga i samband med inflytten i vår nya lokal.

Vi har fått hjälp av Roger Bjelk med att fräscha upp vår gamla logga och krokodil. Vi tycker att resultatet är fantastiskt och ser fram emot att ta fram klubbkläder med vår nya logga till hösten. En del frågor har dykt upp till varför det är just en krokodil som representerar föreningen. Vi sökte en ny symbol efter att föreningen slutade träna ninjutsu för ett antal år sedan, vi sökte då en symbol som skulle representera den fysiska fighten på ett bra sätt. Ett djur kändes som ett bra val och vi testade det ena djuret efter det andra. Till slut föll valet på den uråldriga krokodilen vars uppenbarelse har fascinerat många och oss eftersom djuret är skapat för att fightas, och stilen som kontringsfighter med attidtyden ”Ge mig bara en chans…” känns skön att koppla till matchladdning och träning.

Vår nya upphottade krokodil!

Hemsidan är uppdaterad inom kort och där kommer ni se det japanska tecknet för ”Bushido” till höger i toppbannern. Bushido är samurajens hederskodex, eller moraliska rättesnöre, och det är de 7 dygderna enligt Bushido som syns tecknat på väggen i vår lokal, de 7 dygderna är: rättskaffenhet, mod, godhet, respekt, ärlighet, heder och lojalitet. Samurajen balanserade sin krigiska livsstil med en strikt moral för att inte förvandlas till ett känslokallt monster. Denna moral påminner oss alla om det ansvar som följer med nya kunskaper inom kampsporten. Många av föreningens medlemmar har bakgrund inom traditionella kampsporter där moral och etik har varit betydligt mer framträdande än vad det idag är i de moderna kampsporterna. Genom att lyfta Bushido vill vi hjälpa våra nya och gamla medlemmar att komma ihåg vi tränar för att bli bättre utövare, vänner och medmänniskor.

I och med inflytten i vår nya dojo vill vi göra er uppmärksamma på allt hårt arbete som ligger bakom vår inflytt. Från och med nu vill vi att du bugar innan du kliver på mattan för att visa respekt för vår dojo och våra medlemmars hårda arbete med att göra drömmen sann.

Välkomna till nya kampsportsakademin!