Stenungsund BJJ Open 2007 blev en succé både organisatoriskt och resultatmässigt! Vi tackar deltagare från hela landet men även från Norge, Danmark och Brasilien.

Lördagens 16 juniorklasser flöt på fint och vi hade många bra prestationer och flera medaljer med oss efter förmiddagen. Isac Karlsson och Henrik Edström tog guld i sina klasser, Julia Lundberg, Alex Andersson och Tam Siwilai fick varsitt silver och Axel Bohlin och Mattias Hermansson tog varsitt brons i sina klasser. Därefter var det seniorer färgbälten där Martin och Ingrid plockade hem varsinn guldmedalj.

I sista timmen för dagen avgjordes brun och svartbältesmatcherna. De tre som gjorde upp var, Alan ”Finfou” Do Nascimento, Leo Neves och Pilo Stylin. Först ut var Pilo mot Finfou, därefter Leo Neves mot Finfou, en imponerande match med mycket rörlighet och självsäkerhet i teknik, tyvärr sträckte Leo ut sin axel och förvärrade en befintlig skada. Pilo överaskade och imponerade i sista matchen då han lyckades låsa ut Leo Neves på en armlös triangel.

Starkast för dagen var dock Finfou som i vanlig ordning visade upp ett game i världsklass. Vi hoppas även att Leos axel läker ihop på bästa sätt.

På söndagen hade vi flera fighters som gjorde fina prestationer i vitbältesklassen. Anton Samsson och Mikael Forssen imponerade stort med varsitt silver, Anton i öppna viktklassen och Mikael i minus 94. Johan Ehn tog brons i sin första tävling och junioren Tam som tog silver i juniorklassen på lördagen passade på att ta med sig ett brons i seniorklassen.

Vi har haft många tävlande på mattan under helgen, alla har gjort starka prestationer men alla har inte blivit belönade med medalj. Tävling är träning, en förlust kan ta er framåt med stormsteg så att ni inför nästa turnering står bättre rustade, om man aldrig tävlar så kan man aldrig förlora, ni vinner genom att bara kliva upp på mattan! Som coach och klubbledare är jag väldigt stolt över er!

Efter samtal med domare, coacher och röda korsets första hjälpen grupp kan vi konstatera en relativt säker tävling med få olyckstillbud vilket vi är tacksamma för, i detta sammanhanget kan påpekas att domarna under juniormatcherna har gjort ett väldigt bra jobb för att öka säkerheten.

Slutligen, crew-arbetet har gått fantastiskt bra i helgen. Vi har genomfört en av sveriges största BJJ-tävlingar och hela helgen har vi fått höra hur välorganiserad vår tävling är och hur nöjda alla deltagare är. Ta åt er av den känslan som infann sig i lokalen, den har ni allihop bidragit till!

/Martin

Våra resultat

Juniorer

Grupp 1
2 Julia Lundberg

Grupp 4
1 Isac Karlsson
2 Alex Andersson

4 Filip Holmberg

Grupp 5

4 Anton Larsson

Grupp 6

3 Axel Bohlin
4 William Jöfors

Grupp 7

3 Mattias Hermansson

Grupp 8

4 Wictor Holmberg, Robin Nåred

Grupp 11

2 Tam Siwilai

Grupp 15
1 Henrik Edström

Adult

Vitbälten
Male -64kg

3 Tam Siwilai

Male -88,3kg

3 Johan Ehn

Male -94,3kg

2 Mikael Forssén

Male Open

2 Anton Samsson

Blå

Female Blue -64kg
1 Ingrid Ekenberg

Lila

Male Purple -88,3kg
1 Martin Janson

Kast från Norge

Kast från Norge

Jaana och Mikael registrerar

Jaana och Mikael registrerar

Pilo, Finfou och Leo

Pilo, Finfou och Leo

Medaljörer på juniorsidan, Isac, Alex och Filip från Stenungsund

Medaljörer på juniorsidan, Isac, Alex och Filip från Stenungsund

En del av arrangemanget var vår cafeteria

En del av arrangemanget var vår cafeteria

 

Tävlingens sista match placerade "Antomen" på en 2:a plats i öppna viktklassen. Grattis!

Tävlingens sista match placerade "Antomen" på en 2:a plats i öppna viktklassen. Grattis!