Martin och Ingrid var i Brasilien och tränade/tävlade hos Marcelo Yogui på Ipanema Jiujitsu mellan den 24 maj och den 20 juni, det har rapporterats om denna resa en del på vårt forum men här kommer en sammanfattning med lite bilder som skall vara lättare att se för dem utan bredband.

Första veckan var vi ganska drabbade av Jetlag och missade tillexempel träningen första dagen för att vi försov oss. Istället lade vi en del tid på att bättra på solbrännan och läsa första boken sedan förra resan 🙂

Lekande barn på stranden (fotbolls VM börjar snart…)

Nu har träningen kört igång och första veckan var det tungt att komma in i träningen och vänja sig vid allt detta dragandet i gin (själv har jag ju mest erfarenhet och tävlingsvana från Submission Wrestling – därav av ovanan med Brassar som praktiskt taget föds i dräkt…)

Sen gör man lite vardagsturistande, vi var på Maracana Stadium, en gång världens största fotbollsstadium, sista matchen innan VM började, hemmalaget Flumminense gjorde självmål och förlorade med 2-3 mot International…

Besök hos Kristusstatyn, två brandmän från Rio som övar samtidigt som det är ”World ecologic day” eller nått annat som var värt att fira med storband, pompa och ståt.

Helt plötsligt kom en helikopter och öste blommor över oss, brandkåren som övade och storbandet som spelade.

En dag hängde vi med Mikael Knutsson (från Gladius MMA i Göteborg) upp i Favelan (Rios beryktade slumområden som kontrolleras av drogkarteller). Efter boxningsträningen hängde vi med ut i Favelan och fick några bilder, dock med Mikaels kamera men de dyker förhoppningsvis upp.

Mikael blev piskad till blått bälte under dramatiska omständigheter dagen innan sin resa hem till Sverige. Han fick sitt bälte efter över en och en halv månads träning med Marcelo

Mikael och Marcelo eller vice versa…

Tävling!

Här kommer lite bilder från tävlingen CBJJO State Championships där Ingrid tog två guld och Martin tog ett, utförligare matchreferat finns om ni följer länken längst ned på sidan och scrollar till nästan slutet av rapporterna.

Ingrid 1/2

Vidare till final i öppna viktklassen

Passeringen sitter och…

GULD!

På väg in i match 1

Helt färdig efter att ha mött guldfavoriten i första matchen och vunnit med mycket liten marginal

Andra matchen

Klar för final

Illa ute en stund men

Lyckas skaka av mig problemen

Strax innan jag får armbaren

Ingrid på prispallen

Martin på prispallen

– Tillbaks till träningen!

Det ger sig med träning desto mer man kör, dräkten börjar bli riktigt behaglig efter nästan 4 veckor!

Café – eller Alexandre Dantes krossar en kille ifrån mount. Café är som det ser ut just nu på väg till PRIDE i augusti (PRIDE är den MMA-tävling med kanske högst status i världen, lite som OS kan man säga)

Gruppfoto från träningen sista kvällen, på väggen bakom syns loggan för Gracie Barra längst till vänster och Ipanema Jiiujitsu längst till höger.

Tyvärr blev det ingen piska men Ingrid fick ändå sitt blåa bälte av Marcelo innan vi drog, grattis bra jobbat det var du värd!

Eftersom Ingrid har blått bälte numer så kan hon helt plötsligt spöa vem som helst utan att be om ursäkt…

Ja, det var nog allt. Slutligen en bild tagen av skribenten själv från båtutflykt i Buzios sista helgen innan vi drog.

Här går att läsa de rapporter som skrevs under vistelsen, dock funkar inte de länkar som står skrivna i rapporterna

Reserapport 1

Ok vänner och träningskamrater…

Har varit här i en vecka snart och har väl så smått börjat komma in i den Brasilianska rytmen (manana). Vi kom i torsdags och missade första träningen pga. jetlag och sedan tränade vi med några få under fredagskvällen och tog en lektion på lördag dagtid. Så långt allt gott, teknikerna kändes bra och formen likaså. Men igår hittade vi tillbaks till de gamla takterna, träningslokalen var full av hungriga brassar och det var minst sagt tuff sparring. Luften blir till sirap i den lilla lokalen och redan efter ett par 7 minuters ronder med jämlikar eller värre är man helt slutkörd, rullade med en av Marcelos bästa elever (Guarana) och blev utdragen med armbar från side, två ggr – exakt likadant – i rad… Jag slapp rulla med Café första kvällen men fick höra att det ser ut som om han kommer vara med i PRIDE i augusti vilket förstås är helt grymt.

För att lyda Marks råd håller jag på att försöka hitta en Judoklubb att köra lite med under tiden för att inte tappa det lilla man har uppnått (för att förbereda mig har jag köpt ett grymt linne som det står Bad Boy Judo på, det lär ju imponera på dem.) Jag har också frågat Marcelo om att få delta på freefight träningen med Gracie Barra fightteam och om det går bra kommer jag nog sticka dit och prova iaf på SW-träningen (kan räcka för en sån mjukis som mig…)

Mikael Knutsson från Gladius har varit på plats i en och en halv månad och börjar lära sig ett och annat med Gin (även om han tar första bästa chans att med sitt felknutna vita bälte dra ut brunbälten på fotlås)

Marcelo verkar ha hittat en BJJ-tävling för oss redan till helgen så jag har lite halvt om halvt fått pressat fram ett starkt team bestående av Ingrid, Knutsson och mig. Det blir grymt, men jag är inte hundra på att det blir av än. Kanske får vi höra lite mer om det under kvällens pass (undrar vad jag väger nu efter en veckas buffémat?)

Ja, nu skall vi strax in på träningen så jag hinner inte slänga in några bilder nu, det får bli lite senare.

/Martin

Reserapport 2

Hej allihopa!!

Igar var vi ute och firade klubbens framgangar med mat och massor av ol! Det var nastan sa att vi langtade hem men idag ar det klarbla himmel, stralande sol och vi ska upp till kristusstatyn och kolla ut over Rio. Jag tror vi stannar ett tag till. I vilket fall som helst sa var det sa fantastiskt roligt att det gick sa bra for alla som tavlade pa sondagen

I lordags var vi och kollade pa fotboll pa Maracana-stadion. Fluminense-Internacional och trycket var enormt! Hemmalaget forlorade till slut med 2-3 och 95% av publiken var vansinnig, mest pa domarna och den stackaren som lyckades gora sjalvmal.. Sa kan det ga!

Idag ar det mandag och traning igen. Det ar traningar varje vardagkvall och pa morgonen tisdag och torsdag. Vi har aven tagit ett par privatlektioner med Marcelo, kommer bli mer av det under resten av tiden. Det ar verkligen givende men ibland kanns det som om man bara vill forsvinna.. Jag fick trana passeringsforsvar i en timme med Marcelos instruktioner ”No! Think about, what you forget?”, ”No! Remember, I told you”, ”Do again” om och om igen och till slut ”Perfect!” eller atminstone ”Now you know what you do wrong and that´s good..” Lektionerna ar grymt bra, Marcelo ar en fantastisk larare och det kanns sa bra att vara har igen!

Hej hej sa lange!
😀
/Ingrid

Reserapport 3

Ny rapport

Hello, nu har det hant lite grejer sen sist. Vi blev blasta pa tavling i helgen men ser fram emot/hoppas pa att det blir tavling nu till helgen istallet.
Sondag kvall firade vi resultatet pa Gladius WSWT (blev det ratt?) med att ga till lite olika stallen och kaka/dricka ol tills sent pa natten.

Under gardagen gjorde vi nagot mycket speciellt. Vi hangde med Knutsson upp till Cladio Coehlos boxningsklubb pa gransen till Favelan (de beryktade slumomradena) Mikael hade privatlektion som var minst sagt fysisk. Forst var det en massa drillar med hoprep/situps/armhavningar/skuggboxning med hantlar osv tills han och hans kompis Gareth nastan var doda. Darefter korde han lite parovningar tillsammans med en lirare fran boxningsklubben som hade grymt drag i nyporna, detta visade han prov pa nar Mikael och han sparrade (bla slog han Mikael med en serie kroppsslag sa hart att Mikael tappade ena linsen :))

Boxaren visade sig vara fotograf och fragade oss efterat om vi ville hanga pa till favelan for att ta lite bilder och givetvis kolla laget. Favelan ar inget omrade dit vem som helst med blekt ansikte bara far for sig att dyka upp for att kolla laget. Tex forra aret fragade vi pa klubben om det var manga brassar som hade varit inne i en favela och da var det flera som svarade ja, en gang eller nej aldrig…. Detta gjorde att det kandes lite spant men Gareth forsakrade oss om att det skulle vara ok sa vi gled in med Boxningscoachen Ricardo Tinha som gick omkring och halsade pa alla han motte och vi korde tummen upp fast inte pa det dar sjalvsakra sattet som man gor pa klubben utan lite mer uppstressat (hehe, bara turist…) Vi fick instruktioner som jag inte horde (dock gjorde jag inget overtramp) om att inte fotografera nagon i favelan och absolut ingen med vapen. Vi fick en smarre chock nar det dok upp en kille med pistol i handen nar vi var ca en kilometer in i favelan men det var aldrig nan som upptradde hotfullt mot oss utan alla halsade och gjorde tummen upp 😯 Jag har nog aldrig kannt mig sa svennig som da. Slutet gott allting gott, efter turen gick vi tillbaks forbi polisavsparrningen och in i det traningscentret som vi var pa och kakade grym lunch for 5 real (typ 16 spann) darefter tog vi hissen ned for stallet (vi var riktigt hogt upp over stan da favelaomradena nastan uteslutande ligger pa bergsslutningarna, ett narliggande lagre hus hade 23 vaningar) och ut pa stan igen.

Nu har Knutsson bara en dag kvar pa sin resa sa ikvall skall vi ut och kaka med Marcelo och nagra andra for att saga adjo till honom.

Jag lagger in nagra bilder har nu, knutsson har bilderna fran favelan eftersom mitt batteri dog men forhoppningsvis tankar han in de innan han drar…

Ha det gott!

/Martin

Reserapport 4

Sa har ser en gradering ut i BJJ for den som inte har sett det…

Mikael Knutsson fran Gladius MMA fick blatt balte av Marcelo under onsdagens traning. Nar man graderas i BJJ sa har man en liten piskcermoni dar alla medlemmar piskar den som skall byta sitt balte med sina balten. Jag lyckades ratt bra med att foreviga detta moment, hall till godo!

Forsta rappet
http://www.kampsportsakademin.com/Bilder/Brasilien/IMG_0848.jpg
Mikael skyddar sig
http://www.kampsportsakademin.com/Bilder/Brasilien/IMG_0849.jpg
Mitt i stormen
http://www.kampsportsakademin.com/Bilder/Brasilien/IMG_0851.jpg
Mikael och Marcelo
http://www.kampsportsakademin.com/Bilder/Brasilien/IMG_0853.jpg
Mikaels nya balte runt hoften
http://www.kampsportsakademin.com/Bilder/Brasilien/IMG_0856.jpg

yo, forovrigt ar det nu klart att jag och Ingrid skall tavla i BJJ pa sondag 😯

Forza kampsportsakademin!!!

/Martin

Reserapport 5

Japp, man kan val saga att det blev Guldregn for kampsportsakademin i Rio igar… Ingrid borjade med att hamta guldmedalj i sin viktklass dar hon var ensam anmald och darfor blev vinnare direkt. Sen var de tre tjejer i absoluten som skulle mota varandra varsin gang. Den forsta tjejen var den mindre av de tva och da bjod Ingrid pa en grymt spannande match dar den andra tjejen hoppade guard inledningsvis, Ingrid jobbade da med att bryta samt passera guarden for de forsta 3 poangen. Darefter plockade hennes motstandare in Ingrid i halvguard varvid Ingrid borjade ga mot mount, nar bara foten satt kvar i halvguard gick Ingrid pa shoulderlock som av nagon outgrundlig anledning inte bet pa tjejen som uppenbarligen hade gummileder, till slut borjade hon iaf forsvara genom att brygga varvid Ingrid sakert kunde etablera mount, efter en stund i mount gick Ingrid pa gistrypning och nar den forsvarades foljde hon upp med en armbar som inte var langt borta men till slut kom den andra tjejen ut, matchen slutade med Ingrid underst i halvguard de sista 30 sekundrarna (7-0 i poang)

Nasta match blev darmed final mot en bra bit tyngre motstandare som dessutom var utvilad, deras team borjade med att hetsa och frago om hon hade vilat klart snart (efter ungefar 5 minuter efter forsta matchen). Ingrid var igang ganska snart och tog stabilt grepp i det staende vilket fick den andra tjejen att hoppa guard och sedan vagrade hon att oppna, nar det var en dryg minut kvar lyckades Ingrid tillslut bryta guarden och satta passeringen och plocka hem guldet! grymt som f-n var det!!!!

Mina matcher kan ha varit de tuffaste jag nansin gjort, jag har iaf aldrig gatt sa harda matcher tre ganger pa samma dag och det kanns bra att ha tagit fram edgen nar det verkligen behovdes.

Min forsta match var mot en kille som Marcelo sedan sa var favorittippad att vinna tavlingen och de forsta minutrarna trodde jag inte var sanna. Han var grymt stark och pa som bara den, satte en nedtagning pa mig i borjan och ledde pa poang samt hotade med passering. Han blev dock lite lugnare efter ungefar halva matchen och i en stande duell satte jag ett bakatkast for utjamning av poangstallningen, vinsten kammade jag hem genom att han drog pa sig minuspoang genom att fly mattan nar jag gick pa armbar (han gick ut med mig hangade…)

I min andra match motte jag en riktig guardgris som hade grym greppning i det staende, han borjade med ett guardhopp foljt av ett omedlebart armbarforsok som var riktigt nara men jag lyckades jobba in RNC koppling med handerna (har ett stort blamarke pa armen for att han drog sa hart) Matchen var rorlig och jag slappte los ganska rejalt vilket nog kravdes, jag satt i tva trianglar, en armbar holl pa att aka pa det ena svepet efter det andra. Slutstallningen blev iaf 6-0 till mig for de tva passeringarna jag gjorde. (jag brukar skamta om att de dar tre sekundrarna man skall halla efter en passering inte ar vanliga sekunder utan brassesekunder… det har aldrig varit mer sant an igar, mast hallt en bit over tio sekunder innan jag fick mina poang igar… 😀

Infor finalen var jag sa sjukt trott att jag inte trodde det skulle ga nastan men sa sag jag att min motstandare hade gatt match precis och verkade ganska andfadd, sa nar dommaren fragade om jag hade vilat tillrackligt och var redo att ga tankte jag att – va fan, han ar nog trottare an mig! Surt bara for mig att det inte var den killen jag skulle mota utan han bredvid som sag sa utvilad ut att han hade haft tid att kamma i ordning frisyren mellan gangerna 😆

Well, finalen borjade jag med att scora en nedtagning ganska direkt (en riktigt ful doubleleg hahaha) Han hade bra driv som f-n sa efter ett tag flippade han mig och utjamnade poangstallningen och som om inte det rackte tog han ikapp och forbi mig pa fordelar och det sag riktigt morkt ut ett tag. Jag satt i en triangel och en omoplata men loste bada situationerna ratt ok. Omoplatan rullade jag ur direkt till ett triangelforsok som jag arbetade med en stund for att efter ett tag lyckas satta armbar fran triangel och fa slut pa matchen 30 sekunder innan matchen var slut

Grymt nojd efter en schysst tavlingsdag, har kommer lite bilder fran dagen.

/Martin

Reserapport 6

Sondagen visade ju sig bli en helt fantastiskt rolig dag..

😕
Nar jag vaknade pa sondag morgon var jag ett fullkomligt vrak, tavlingsnerverna hade borjat kannas av redan pa lordagkvallen och jag hade helt tappat suget att tavla. Helt overtygad om att allt skulle ga at h-vete satt jag blek med ihopbitna tander och blicken fast tre meter framfor mig i backen med stackars Martin som kampade for att peppa mig.. Val framme vid tavlingsarenan borjade det slappa och uppe pa mattan var alla nerver som bortblasta.

Arenan ar riktigt schysst, vi var dar och kollade pa state championships forra aret nar nagra klubbkompisar tavlade. Den ligger vid havet och ar oppen pa sidorna. Innan vuxenklasserna var det barn- och ungdomsklasser. Riktigt roligt att se, manga barnmatcher som imponerade.

Efter min forsta match var jag helt slut (tror att nerverna tog en del kraft) och medan Martin masserade mina armar fick jag syn pa min nasta motstandare: utvilad, stor och sag ut som om hon var beredd att ata upp mig. Jag hade inte hunnit hamta andan forran hennes team ville att vi skulle upp pa mattan. Dom tyckte att ”flickvannen” borde vara redo 🙂 .. Det var ratt skont att ha Marcelo dar som sag till at jag fick vila 10 minuter innan finalen. Och finalen gick ju bra! 😀 Helt klart min roligaste tavling och guldmedalj nagonsin!

Martin sen bjod ju pa varsta rysarmatcherna. Riktigt hog niva och ett vansinnit tempo. Marcelo kunde inte prata efterat for att han var sa hes efter allt skrikande. Det var sa grymt att se, helt klart de roligaste och basta matcherna jag har sett Martin gora. Fullkomligt glimmrande och ett mycket vallfortjant guld!!

Pa kvallen var vi ute och firade i ett regnigt Rio!

/Ingrid

Reserapport 7

Hej pa er!

Nu ar det inte mycket kvar pa var resa till Brasiljack och imorgon runt lunch paborjar vi hemresan fran var lagenhet i Leblon. Sista helgen som har gatt precis har vi spenderat i semesterorten Buzios och forutom battur och fina resturanger passade vi aven pa att kora arets hardaste utekvall och lyckade med nod och nappe undga att ga in pa disco vid 04.30 och istallet valja sangen pa hotellet.

Nar vi kom hem i sondags var det i vanlig ordning avsparrat pa hela var gata eftersom man i korsningen (det ligger en liten minirestuarnag pa hornet, men den racker inte till…) firar att Brasilien vann over Australien. Nagra tusen personer som dricker, skriker, blaser i tutor, skjuter smallare och kissar mitt i huvudgatan. -typ hela kvallen lang…

I morse var det privatlektioner igen och ikvall sista traningen, en fagel har viskat i mitt ora att Ingrid kanske eller kanske inte blir piskad till nytt balte ikvall… – men vad vet jag?

PS. Carlos, vi har gjort ett forsok att handla grejer som vi kan salja pa torsdag men hitills har det inte blitt sa jattemycket. Vi far se om vi handlar mer imorgon morgon.

Ha det gôtt!

/Martin