Nedan följer Örjans redogörelse på forumet för Gladius nybörjartävling i Submission Wrestling som Emelie, Linus och Carlos ställde upp i. Emelie tog guld och Linus hamnade strax utanför pallen på en hedrande 4:e plats, Carlos slutade tyvärr oplacerad efter två jämna matcher.

—————————————————————————–

Redogörelse för Stenungsunds kampsportsakademis deltagande i Gladius MMA Westside SW Tournament:

Linus (-65 kg) gick en mycket bra första match där han efter ett antal nedtagningsförsök först såg ut att ha fastnat i en triangel. Linus jobbade sig dock beslutsamt ur triangeln, och lyckades tillslut efter att ha tagit flera poänggivande positioner vinna matchen. Efter en vinst och en förlust tog sig Linus till bronsfinal, där han fick se sig besegrad av en duktig motståndare. Bra kämpat!

I Emelies klass fanns bara två tävlande, och hon var därmed i final från början. Det var en ganska jämn match, men Emelie var dock den som jobbade mest aktivt och gjorde flest låsförsök. Matchen gick tiden ut och Emelie vann på poäng. Grattis!

Carlos gick två mycket jämna matcher i -76 kg klassen. Han vann den första men förlorade den andra. Marginalerna var små, och båda matcherna avgordes med domslut.
En stark insats.

Johan Njord tvingades tyvärr avstå från tävlan pga sjukdom. Vi ser fram emot att se mer av Johan i kommande tävlingar.

Slutligen vill jag/vi tacka Gladius MMA för en väl arrangerad turnering.

//Örjan Karlsson