Efter drygt 6 års träning var det dags för Olof att pröva för svart bälte i Budo Taijutsu. Jonas Eklund berättade i början av graderingen att detta med stor säkerhet är den sista graden han delar ut i Bujinkan så denna graderingen var lite av ett jubileum. Även om vi i föreningen har förändrat vår träning de senare åren har Olof varit med på den tiden då vi fokuserade på ”rena” bujinkantekniker och har under våren tränat extra för att förbereda sig för sin gradering.

Graderingen började med att Olof höll 20 minuter uppvärmning för alla klubbkompisar som var där för att ge honom motstånd, efter det gick han igenom Kihon Happo – åtta grundläggande tekniker i Budo taijutsu som han fick instruera för gruppen. Sedan fick han visa fria tekniker en stund för att gå över till bostav och mot slutet randori på led i 15 minuter. Vid det här laget var han bra trött men det var då som den riktiga fysen började 😉 Nedan följer en del bilder och om ni kikar längst ned så får ni se när ninjadrömmen går i uppfyllelse 😀

Jonas uppklädd ninja för sista gången..?

Jonas uppklädd ninja för sista gången..?

I början av graderingen instruerade Olof Kihon, då ser han ganska fräsch ut fortfarande!

I början av graderingen instruerade Olof Kihon, då ser han ganska fräsch ut fortfarande!

Kristoffer bjöd på bra motstånd i sparring med bostav

Webmasters favorit

Efter mycket hårt slit, äntligen godkänd! Grattis Olof, du har kämpat länge och förtjänar det verkligen! Tack också till alla som ställde upp som sparringpartner åt Olof – han flämtade efteråt hur mycket han uppskattade det! Firandet av Olof börjar klockan 6 vid hawaiis strand, logga in på forumet och anmäl er genast om ni inte redan gjort det – vi syns där!

…nu är en era slut och Bujinkan Dojo Stenungsund tackar för sig efter följande avslutningsbilder direkt från 80-talet.