Ingrid, Örjan och Martin åkte till Uddevalla under söndagen för att tävla i Submission Wrestling. Man började denna turnering med tungviktarna och sedan gick man klass för klass nedåt vilket innebar att Martin var först ut.

Första matchen vann Martin på poäng efter full tid. Martin mötte en explosiv kille med bra bryggor men säkrade poängövertaget med en nedtagning samt passering.

I andra matchen gick det lite stabilare och Martin lyckades avsluta med ett triangellås ifrån mount.

I den tredje matchen blev det värre då Martin mötte Trond Saksenvik ifrån Frontline i Oslo. När Trond försökte gå på nedtagning försvarade sig Martin genom att sätta sig ned och attackera med benlås. Det såg ut att vara på rätt väg (iaf det man ser på bilderna!) men efter en kort duell åkte Martin dit på eget lås och fick se sig besegrad för den dagen. Tyvärr ledde detta lås även till en skada på foten så nu är det rehab som gäller under en tid.

Näst ut var Ingrid som via walkover redan hade vunnit hela -60 kilos viktklassen! Detta gjorde att hon blev placerad att tävla med de tunga tjejerna i +60. Hon blev lottad att möta Camilla Gjelsten från Frontline i Oslo. Camilla är nyblivet brunbälte i BJJ och tvåfaldig världsmästare i BJJ så det var tuffa odds.

Viktskillnaden syntes ganska tydligt.

Väl på marken hamnade Ingrid i Camillas guard där hon till slut fastnade i en triangel. Heder till Ingrid som bjöd på stabilt motstånd i den stående brottningen.

Sen var det Örjans tur, han fick möta en kille ifrån Umeå som sedan slutade trea i turneringen.

Örjan tog snabbt initiativet och gick på nedtagning, detta straffades dock då Umeå-killen omedelbart gick på giljotinstrypning. Giljotinen satt och Örjan fick tyvärr se sig besegrad efter en ganska kort match.

Här kommer lite andra bilder som togs under dagen:

Johan Carlberg från Gladius MMA (vänster) fick möta Jesper Hallberg (före detta Gladius MMA och 7-faldig svensk mästare i Shootfighting) i sin första match. Startfältet i -85 var ett av de kärvaste som har setts på någon tävling i norden…

Jesper kopplar ett grepp på Johan.

Martin Hedenberg (Gladius MMA, numera även tränande i Stenungsund på BJJ´n) fick möta Kristian Hacklau i sin första match och gjorde en bra match men förlorade på domslut då det stod lika i poäng.

Hedenberg i Hacklaus guard.

Tor Troeng, överst tog hem finalen i -91 kg. Max från Stockholm gjorde mycket bra insats.

Här vinner Bruno Carvalho (killen som Martin mötte i FE5) finalen i -97 kg.

Svein Torp (höger) visade sig vara ostoppbar i -85 och vinner här mycket övertygande finalen mot Trond Saksenvik. Svein blev också vald till bästa fighter för dagen.


Shooters MMA vann pokalen för bästa team, här tas den emot av Martin, Araz (till vänster, från Stockholm) och Bruzze (Gladius MMA)