Lördag
På lördagen var det damklassen och färgbälten som gjorde upp tillsammans med ungefär 100 juniorer, barn och knattar. Hela dagen präglades av ett väldigt spring och tyvärr en hel del förseningar. Först ut var Martin som mötte Christian Graugart ifrån Danmark. Efter en ganska kort match kunde Martin gå vidare då han hade avslutat med triangel från gaurd.

Ingrid hade återigen blivit lottad mot toppmotstånd och mötte Therese Råvik ifrån Kaisho. Trots att Therese har en karriär i svenska judolandslaget var det väldigt nära att Ingrid avslutade matchen i den första minuten på armbar från gaurd. Efter en lång kamp kom Therese dock fri och vann sedan matchen efter full tid på poäng.

I Martins andra match mötte han Karim Makdoumi ifrån skövde som visade sig vara en väldigt tuff match som Martin länge låg under på poäng, ganska nära slutet och efter en riktigt hård fight så satt tillslut en kimura och Martin var vidare till final.

I finalen väntade Alexander Trans ifrån Danmark, på pappret en ganska lätt match och Martin hade flera låsförsök men efter full tid så visade det sig att det inte räckte ändå fram och det blev en poängförlust och ännu ett silver att bära hem…

Söndag
Örjan som tålmodigt fick vänta hela helgen på att gå match fick gå sin första vid halv elva tiden mot Victor Dahlström ifrån Hilti BJJ i Uppsala. Tidigt i matchen hoppade Victor till guard och Örjan började jobba tålmodigt med passeringarna. Allt såg bra ut och Örjan etablerade halvguard men efter en stund fick Victor in en underhook och lyckades ta rygg på Örjan som då helt lugnt ställde sig upp och vred bort sin motståndare. Ner i guardgamet igen men tiden tog slut och Örjan fick notera en poängförlust mot en duktig tekniker.

På eftermiddagen ställde även Örjan upp i den öppna viktklassen och fick där möta Ted Vogel (också han ifrån Hilti BJJ). Trots att Ted var ca 15 kilo tyngre än Örjan så blev det en mycket tuff match stående och Örjan var den som hade initiativet. Ett felsteg i ett fotsvep gjorde dock att Örjan hamnade underst i nord/syd position och därifrån kopplade Ted en bestämd armbar som efter ca en minuts kamp tvingade Örjan att ge upp matchen.

Slutligen skulle vi vilja tacka alla som har ställt upp och både tävlat och hjälpt till att sparra alla oss som har tävlat under året, utan er är inte detta möjligt!

– Nu är tävlingssäsongen slut för våren och sommaren tar vid med många läger att se fram emot, tävlandet tar vi upp igen i september!