Vår juniorfighter Axel Bohlin har åkt på turné i USA med träning och tävling. Resan startade med mellanlandning i New York i några dagar privat träning för Vitor ”Shaolin” Ribeiro. Se bilder i nyheten nedan.

Axel tävlade i Gi och No-gi och sparkade rumpa i Tampa, läs reportage nedan:
Efter regelgenomgång samt indelning av grupperna tog det inte mer än 30 minuter innan det var dags för Axels första match. I Axels grupp (med Gi) var det 5st tävlande.
Första matchen hade Axel poängmässigt och teknikmässigt. Men när det står 250 amerikanare och hejar på hans motståndare och jag på Axel så tog nerverna över en stund och Axel förlorade på poäng. Senare fick vi veta att den killen har tävlat otroligt mycket och är riktigt duktig.
Axel tog förlusten jättebra och blev stärkt av det istället och nu visste han till nästa match hur det är att inte ha någon på sin sida förutom sin mor som han inte kunde höra :o/

Andra matchen gjorde Axel ett svep, side, mount och en kimura. Snyggt, genomtänkt och såg ut som ett skolexempel. Motståndaren var bra men inte den svåraste trots allt. Eller så fick Acke det att se lätt ut!

Sista matchen med Gi vann Axel på poäng. Motståndaren var en riktigt duktig kille. Det var inte bara en poängseger utan även en seger att vinna över en så pass mycket större kille (längd- och viktmässigt). Det blev en silvermedalj till Axel!! :o)

I no-gi (submission) varianten var det 4st i gruppen och gick Axel först mot samma kille som han vann på kimura över i Gi-tävlingen. Även här vann han fast på en armbar. Nästan full tid, så det var en tuff match. Tyvärr klarar jag inte av att heja på, coacha och filma/ta kort samtidigt när Axel går matcher.. men hade jag det så hade ni fått se ett fantastiskt vackert kast i den match! Det blev poängseger till slut efter en tuff match som tog musten ur Axel. Dels för att det inte var någon vila mellan gi och no-gi matcherna. Sista matchen (guld/silver) förlorade Axel på poäng. Inte så mycket att säga., full tid, jämn match som inte var avgjord förrän sista sekunden, men den andra killen drog det längsta strået och vann.
Men vi är båda nöjda med tävlingen och matcherna. Mottagandet från Rick och hans klubb Gracie Barra Evolution Tampa var mycket bra. Här i USA är BJJ en riktig publiksport. Det var nog lika många i publiken som tävlande, dvs ca 300st.
Men nu ligger det två stora, vackra och tunga silvermedaljer i bagaget. Som en i publiken sa; It is strong of you to come here all alone to compete and then kick some US butts!

Over and out!
Axel och Jaana

http://www.bjjnewyorkcity.com/instructors.html

Shaolin iförd SKA´s tröja (trycket på ryggen...) och Axel efter privatlektion i New York

 

Axel ensam mot hela USA

 

Dubbel silvermedaljör! Grattis Axel!