Idag gjorde Sophie Tidström sin tävlingsdebut på Westside Submission Wrestling Tournament #18.

I första matchen  jobbade hon aktivt med nedtagningsförsök, men det blev inga poäng när de tillslut hamnade på marken. Sophie hamnade underst i Side men hade ett mycket starkt försvar. Hon lyckades ta Guard men vid ett försök på en Armbar så komm hennes motståndare loss och fick en passering. Sofie lyckades dock försvara sig mot ett konstant attackerande mot armarna och tog sig loss från en Kimura. Tillslut tog tiden slut och hon förlorade dessvärre på poäng, men mycket bra kämpat!

Andra matchen mötte hon en väldigt passiv motståndare som inte vågade ta den stående fighten. Sophie gick på en bra Single Leg men hennes motståndare lyckades tillslut ta sig loss innan det blev några poäng. Efter en stunds stående duell varnade domaren för passivitet så för att få igång matchen satsade Sophie på ett till Single Leg, denna gången fick hon ner sin motståndare men hon lyckades i samma ögonblick koppla en Guillotine och Sophie tvingades klappa ut.

Så det blev tyvärr ingen vinst den här gången men Sofie kämpade riktigt, riktigt bra! Speciellt med tanke på att hon aldrig har tränat SW innan utan bara kört med dräkt.

Hon hälsar också att hon är mycket taggad på revansch på kommande tävlingar! 😀

Mycket bra jobbat Sophie, nästa gång blir det medalj! 🙂