Krokodilen representerade i Västerås i helgen på SM i BJJ

Störst prestation stod Joel Claesson för som i debuten i SM klassen för lila-svart lyckades vinna över rutinerade och förre landslagsmannen Jon Röhne från Stockholm. Den vinsten i återkvalet tog Joel till en bronsmatch mot Svensk-Ukrainske Victor Zotov som är meriterad i både Judo och Sambo. Joel inledde starkt genom att sätta en nedtagning för två poäng men landade olyckligt och efter att ha försvarat ett armlås i ungefär en minut tvingades han klappa ut och därmed blev han fjärde man på sitt första SM i vuxenklassen.

För Tams del så inledde han starkt med vinst på avklapp på flygande triangel bara 19 sekunder in i första matchen, sen hade han ledningen mot rutinerade Oscar Sollevi i andra matchen innan Oscar höjde tempot och konditionen satte stopp för Tams resa mot guldet. I tredje matchen mot Jim Bernström från Prana var Tam märkbart påverkad av utmattning och fick upprepade gånger kramp i benen vilket hindrade en riktig offensiv.

Varken Jennifer eller Julia fick med sig någon vinst i de klasser de ställde upp i. Dock fick de med sig klubbens enda medaljer på årets upplaga av SM, silver till Jennifer och Brons till Julia!

Torbjörn och Jens ställde upp i RM (tidigare Nybörjar-SM) för vita och blåbältade fighters. I RM är det direktutslagning och båda killar föll i kvartsfinalen och fick därmed ingen ny chans på medalj.

Bra kämpat allihop, ibland går det inte hela vägen och då får man helt enkelt ta nya tag, nästa bjj-tävling är SWOP (vår egen tävling och snart är det Alive i Skene för de som är sugna på SW)

 

 

Trackrecord SM 2012 i kortform:

SM (Lila/brunt/svart bälte sammanslaget)
Joel Claesson (förlust i första, vinst i andra och förlust i bronsfinalen = 4:e plats)
Yutthana ”Tam” Siwilai (Vinst i första, förlust i andra/kvartsfinal och förlust i tredje/återkvalet = oplacerad)

Junior SM
Julia Lundberg (Två förluster = bronsmedalj)
Jennifer Ryrbo (En förlust = Silvermedalj)

RM (vit/blå sammanslaget)
Jens Nylander (WO första, vinst andra, förlust tredje/kvartsfinal = oplacerad)
Torbjörn Lundén (Vinst första, vinst andra, förlust tredje/kvartsfinal = oplacerad)

 

//Martin