De senaste 2 helgerna har 2 tävlingar genomförts av Stenungsundare. Förra helgen var Alex och Axel i London och tävlade och idag var Joel, Max, Robert, Joachim, Linus och Jens och i Göteborg på Westside.

I London fick vi höra att arrangemanget var under all kritik och i vissa fall även domarinsatser. Alex tog guld i sin klass och har en vacker guldmedalj med sig hem. Axel fick domarna emot sig som tydligen missade att ge poäng för nedtagninar vilket resulterade i förlust på poäng och en bronsmedalj. Alltid kul att höra om era grymma insatser ”kids”!

Idag åkte 6 pers till gbg för att tävla och alla kämpade väl.

Robert som gick i minus 73 gjorde en perfekt första match som han avslutade på anakonda som han kopplade stående och sen rullade in. Andra matchen var det tuffare motstånd och Robert fick inte igång sin i vanliga fall grymma guard så det blev pongförlust där.

Joel gick väldigt säkert fram mot final med tre raka vinster på submission, i finalen började det stabilt men sen kom han av sig, kanske på grund av högt blodsocker men det blev en silvermedalj hem till Joel efter en fin turnering.

Linus gick sin match i ett rasande tempo och fastnade efter en scramble i ett benlås som han tvingade ge upp på. Förhoppningsvis är knät ok redan till nästa träning!

Max (som tog Studenten igår – grattis!) Fick möta en explosiv fighter som inte hade varit ute och slarvat igår 😉 Tyvärr kom Max aldrig in i sitt game utan fick ge upp på ett benlås tidigt i matchen.

Jens gjorde dagens stilrena kast i en tai otoshi följt av en shoulderlock kopplad med benen i första matchen. I andra fick han se sig besegrad efter att ha dominerat inledningsvis.

Dagens andra medalj kom till Joachim Reif som gick tre matcher. Första matchen kan sammanfattas ”fotsvep, mount, backmount, RNC.” utan att man för den sakens skull har utelämnat något av händelseförloppet. I Semi väntade en motståndare som lyckades fånga Jocke i en sidechoke men Jocke laddade om för bronset. I bronsfinalen blev det 0-0 och domaren valde (lite kontroversiellt) att ge matchen 1 minuts förlängning. Då taggade jocke till och kryssade återigen sin motståndare från doubleleg, kom nästan upp i mount och gjorde sedan en anakondarullning till side för att tryggt rida hem bronset!

Stort grattis alla fighters efter en bra dag på mattan!