Henrik och Johan tvingades avstå på grund av sjukdom, fokus hamnade på Örjan, Tam och inte minst Anthony som gjorde sin tävlingsdebut och gjorde mycket bra ifrån sig.

Det var många interna möten, inte minst i lättvikten där Tam, Anthony, Martin Karlsson från Gladius och Rami från Frölunda gjorde upp. Anthony gick tre oavgjorda matcher vilket får räknas som klart godkänd på tävlingsdebut. I sin sista match mot Martin Karlsson så styrde Anthony matchen bra men enligt reglerna slutar matcher utan submission som oavgjorda. Tam noterade en förlust mot Martin från Gladius men satte å andra sidan en snygg kneebar från öppen guard på Rami från Frölunda. I lättvikten så stod Martin K som segrare, följt av Tam och därefter Anthony på tredje plats.

I -77 kg fortsättare och avancerade gick Martin Hedenbergh, Örjan Karlsson, Izar Karic från TK och Martin från Umeå (fast han representerade Stenungsund). Örjan gick först mot Martin från Umeå i en ganska jämn match med ett hyggligt kimuraförsök. Därefter gick han ytterligare en oavgjord match mot Izar (deras andra möte) i sista matchen fastnade Örjan i en giljotin mot Greven som för övrigt drog ut alla sina motståndare snabbt och effektivt för en första placering.

Värt att nämna är Viktor Norlander från Gladius som gjorde mycket bra matcher och satte flera armlås efter bra arbete i guard. Det räckte inte hela vägen till första platsen men var ändå en teknisk uppvisning i nybörjarklassen!

Örjan i högform!

Örjan i högform!

Anthony, Ingrid och Tam kollar matcher

Anthony, Ingrid och Tam kollar matcher

Örjan med Kimuraförsök (något suddugt dock)

Örjan med Kimuraförsök (något suddugt dock)

Greven mot Izar

Greven mot Izar