Stenungsunds Kampsportsakademi tog hem 4 medaljer under helgens tävling i Lissabon. Tävlingen är ett europeiskt öppet mästerskap i Brasiliansk Jiujitsu där man tävlar i sina respektive bältes och viktklasser. Klubben representerade med 3 tävlanden. Mikael Forssén gjorde en stark insats i sin debut på den internationella arenan och hade sin motståndare i guard större delen av matchen. Strax innan fulltid lyckades dock motståndaren sätta en strypning och därmed stoppa Mikael i turneringen. Synd men bra jobbat, det kan ha varit nerverna som ställde till det. Nästa gång kommer du ta det Mikael.

Ingrid inledde sin klass med en stabil poängseger över en teknisk skicklig portugisiska. Ingrid lyckades passera guarden och vann på poäng vid full tid. I finalen ställdes Ingrid mot svenska Linda Lindström från Nacka och här räckte det inte hela vägen utan Ingrid fick se sig besegrad på poäng efter full tid. Bra jobbat av Ingrid som tog med sig första medaljen, ett silver, på lördagen.

Jag tog guld i lilabältes medium heavy efter 4 raka vinster på armlås. På söndagen gick jag 5 matcher i absoluten (en poängvinst, 3 submissionvinster och en poängförlust) Detta räckte till en bronsmedalj i öppna viktklassen. Sedan gick jag två matcher i landskamperna mot finland och polen som jag vann och vårt lag vann (3-0 mot Finland, 3-2 mot Polen)

Slutligen tog vi följande medaljer under helgen:

2 guld
1 Silver
1 Brons

Vi åkte ned tillsammans med Greven, Karl och Mikael Knutsson från Gladius MMA, Mikael Knutsson lyckades ta guld efter 3 raka submissionvinster i sin klass (-100,5 kg blåbälte), Greven vann en och förlorade en och Karl gjorde en bra match men blev stoppad av Svenske Robert Joo från Hilti i sin första match.

/Martin

Ingrid silver i -58,5kg (blåbälten)

Ingrid silver i -58,5kg (blåbälten)

Martin guld i -88,3 kg och brons i öppna klassen. (Lilabälten)

Martin guld i -88,3 kg och brons i öppna klassen. (Lilabälten)

En fika i solen i Lissabon.

En fika i solen i Lissabon.

Martin "Greven" Hedenbergh förlorade sin andra match efter en bra insats.

Martin "Greven" Hedenbergh förlorade sin andra match efter en bra insats.

Mikael "Belgian blue belt" Knutsson(Gladius MMA) tog guld efter tre raka submissions! (blåbälten)

Mikael "Belgian blue belt" Knutsson(Gladius MMA) tog guld efter tre raka submissions! (blåbälten)

Svenska laget vann över Polen i lag tävlingen (lilabälten heavyweight)

Svenska laget vann över Polen i lag tävlingen (lilabälten heavyweight)