384 fighters var anmälda för att göra upp om medaljerna i Scandinavian Open BJJ i Malmö under helgen 21-22 oktober. Team SKA bestod denna helg av sju tävlande. Emelie, Nina, Anton, Örjan och Mikael F tävlade under lördagen och Martin och Ingrid på söndagen. Här följer lite bilder och reportage från helgens händelser.

Lördag
Vitbälten

Örjan match 1/1
Först ut var Örjan i -70 kg där han fick möta en kille från Team Brasa som senare kom att komma tvåa i viktklassen (på tät förlust mot Antons motståndare) Efter en kort stående duell hamnade de på marken och Örjan hade stundtals ganska bra attacker från guard men fick sedan se sig besegrad på armbar.

Anton match 1/1
Anton mötte –? Anton var på hugget i början av matchen och fick tidigt kopplat en giljotin och hoppade guard. Hans motståndare lyckades försvara den och efter en stund på marken gick matchen upp till stående igen. Den andra killen fick in ett kast och drog omedelbart en armbar, Han skulle senare vinna viktklassen.

Emelie match 1/1
Emelie mötte Karin Sörqvist från Team Brasa. Efter en stund i det stående fick Karin in en nedtagning. Emelie jobbade bra från botten men det räckte inte hela vägen. Efter en stund åkte hon dit på ett armlås. Karin Sörqvist vann viktklassen.

Nina match 1/1
Nina mötte Janni Larsson från JJK Samurai. Nina öppnade starkt i matchen och såg mycket stabil ut stående. Janni satte till slut nedtagningen och fick efter en stund in en armbar som Nina tvingades klappa på. Janni gick senare vidare till final där hon mötte Emelies motståndare.

Mikael match 1/1
Så var det då dags för Mikael som inför tävlingen gick ner en viktklass sedan exhale för tre veckor sen. Mikaels motståndare hoppade guard i början av matchen men Mikael stod stabilt och kunde börja jobba på att bryta guarden. Efter fyra minuter in i matchen stod den 6-0 till Mikael som hade lyckats sätta två passeringar och det såg ut som om Mikael skulle ta hem det. Kort därefter försökte hans motståndare på ett armlås och denna gången hade han marginalerna på sin sida vilket tvingade Mikael att klappa ut på armlås när det bara var 50 sekunder kvar av matchen.

Söndag
Färgade bälten

Ingrid match 1/3
I första matchen mötte Ingrid Margareta Myhr från Team Brasa. Efter nedtagning av Ingrid hamnade hon i Margaretas guard. Efter lång passeringsduell lyckades Ingrid mounta och kunde därifrån avsluta med triangel i slutsekunderna.

Ingrid match 2/3
I andra matchen väntade nästa motståndare från Team Brasa, Christina Zapata. Eter en stunds stående kamp fick Christina en nedtagning ner till Ingrids öppna guard. Långt krig om lås och passering följer. När passeringen kommer lyckas Ingrid turtla och driva ner till ny passeringsduell med ombytta roller. Till slut kommer passering, mount och avslut på armbar.

Ingrid match 3/3
Så var det dags för final där Arnela Hadzisulejmanovic från Hilti BJJ väntade. Nedtagning från Ingrid kommer snabbt och de hamnar i Arnelas guard. Passeringsförsök, försvar, halvvägs in i matchen leder Ingrid men förlorar sen position, poäng och segern går till Arnela. Silver!

Martin match 1/3
Martin mötte i första matchen Daniel Haglind från Brasa Halmstad. Martin hoppade guard i början av matchen och lyckades efter en stund svepa sin motståndare. Därifrån jobbade Martin på passering och efter ett låsförsök hamnade han på botten och attackerade med lås från guard, efter ett försök på triangel satt en armbar efter en stund.

Martin match 2/3
Nu var det final i -88.r kg mot Rickard från Brasa, denna match började med att Rickard hoppade guard och attackerade med luriga spiderguard attacker, efter en lång duell satt Martin till slut en passering. I sidemount gick Martin på triangel som sedan blev till en armbar. Guld i egna viktklassen!

Martin match 3/3
I öppna viktklassen var det lite antiklimax då Martin efter en lång väntan och två WO till slut var i final mot Martin Johansson ifrån Brasa. Brasa-Martin hoppade guard och Martin jobbade med passering i större delen av matchen, när det var ca en minut kvar låg Martin över med två fördelar efter några låsförsök men då åkte han på en reversal som gjorde att han förlorade två poäng. Slutminuten bestod i hopplösa låsförsök mot en rutinerad motspelare som höll distansen tiden ut och därmed blev det ett silver i öppna.