Bushido

COVID-19

(skrivet 2020-08-17)
Stenungsunds Kampsportsakademi ser fram emot att starta terminen efter ett längre uppehåll. Från styrelsen och tränarstabens sida har vi formulerat en strategi och ett antal riktlinjer för att träningen inte skall medföra onödiga risker med tanke på Covid-19.

 

Vi har baserat våra riktlinjer på myndigheter och riksidrottsförbundets information. Vi vet att fysisk träning och samvaro är viktiga byggstenar för ett hälsosamt liv och känner oss därför motiverade att öppna upp träningen igen. Vi är övertygade om att våra medlemmar förstår vikten av att följa de riktlinjer som vi nu sätter upp för att vi som förening skall vara en tillgång för folkhälsan snarare än en last.

 

Ingen ren nybörjargrupp och ingen prova-påverksamhet
Vi vill undvika svängdörrar på klubben och kommer därför bara låta betalande medlemmar delta på träningen, vi kommer inte ha en renodlad nybörjargrupp utan ha en gemensam träning för alla som har betalt medlemsskap och tagit del av riktlinjerna för träning på klubben.

Inga åskådare eller familjemedlemmar på passen

För att minska trängsel och minimera onödig kontakt kommer vi inte tillåta åskådare eller familjemedlemmar. På minibjj har vi dock ett undantag, där välkomnar vi en medföljande förälder eller vårdnadshavare för att bidra till trygghet för de små. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot syskon i lokalen.

Nyttjande av stora lokalen
Vi har hyrt fler tider i gymnastiklokalen eftersom den är större både till golvyta och luftvolym. Vi kommer använda den i så stor utsträckning det går för att underlätta avstånd mellan träningsgrupperna

 

Gruppering under pass
Under träningen kommer inte alla träna med alla. Grupper upp till 4 personer kommer bildas under passen. Vi vill inte att man som tränande har kroppskontakt med någon annan än personer inom gruppen man är en del av. Detta innebär att man inte hälsar på någon annan och istället iaktar det numera etablerade “sociala avståndet” till övriga träningskompisar. Handslag, high-fives och kramar är alltså enbart ok i din träningsgrupp. Grupperna skall indelas efter erfarenhet/nivå och storlek/vikt som riktlinje.

 

Kom inte till träningen om du eller familjemedlem har symptom
Eftersom vi har en extrem närkontakt i vår idrott kan vi också anta att ev smitta överförs mycket efffektivt. Eftersom vi förstår att det är så har vi formulerat mycket höga krav på att alla i ditt hushåll är friska för att du skall vara välkommen till träningen. En förkyld förälder, partner, barn eller syskon betyder alltså att du får stå över träningen tills de har varit symptomfria i 48 timmar.

 

Max antal tränande per lokal

I vuxenträningen kommer vi inte att tillåta fler än 16 tränande per lokal, det innebär 4 grupper om 4 personer fördelade på varsin fjärdedel. I barnträningen  är taket 20, men träningen kommer bedrivas i gymnastiksalen.

 

Begränsat antal medlemmar per grupp

Vi kommer i varje grupp ha ett tak på hur många betalande medlemmar vi accepterar. Baserat på närvaro under höstens träningar kan vi komma att utöka med fler platser eftersom.

 

Thaiboxning 25 betalande

BJJ (Vuxen) 25 betalande
BJJ (Junior/Ungdom) 20 betalande

BJJ (Mini) 20 betalande

(vi tar emot färre medlemmar bland barnen då närvaron generellt är högre)Övriga regler

– Handtvätt vid ankomst

– Låneutrustning inte användas, dela inte vattenflaska med andra

– Dammsug och våttorka efter varje pass samt torka av handfat/toalett och kök